Moj internet dnevnik
AMC
Anketa
Dali ste zadovoljni sa svojim AMC-om?
Anketa
Dali bi željeli dobiti više informacija o AMC-u_
Blog
petak, ožujak 28, 2008






 EVO NAKON IZVJESNOG VREMENA STAVIT ĆU VAM JEDAN NOVI RECEPT.


 Prvo bih vas htio zamoliti da mi napišete svoje želje za receptima da bih vam na najjednostavniji
 način opisati kako pripremiti vaše jelo.





 ZAPEČENI KRUMPIR SA ŠPEKOM ILI ŠUNKOM

SASTOJCI:

 -1-2 KG KRUMPIRA
 -SOL,BIBER VEGETA I JOŠ ZAČINA PO ŽELJI
 -2 LUKA
 -VRHNJE ZA KUHANJE
 -SIR GAUDA(jer se dobro topi)
 -SITNO NAREZANA ŠUNKA ILI ŠPEK(količina po izboru)

 Prvo ogulite i narežite krumpir na ploškice i posložite duboku tavu za pečenje i pohanje.
 Složite ih kao srušeni domino tako da vam stane više,a nakon toga prelite sa vrhnjem za kuhanje u koje ste pomješali špeka ili šunke i dodajte sve začine osim sira.
Zatvorite sa SQ POKLOPCEM i kuhajte 6-7 min na turbo.
Nakon toga ispustite paru ili stavite pod hladnu vodu da ujednačite tlak u posudi da možete skinuti SQ poklopac.
Nakon toga naribajte sir po krumpiru, normalno naribajte sira koliko vi želite jer ukusi su različiti i zapecite pod ATMOSFEROM na jačini 7 ili 8 punih 10-tak minuta i vaše jelo je gotovo .
Kao prilog najbolje paše zelena salata ili po želji.

                    NADAM SE DA ĆE TE UŽIVATI POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AMCKUHANJE @ 11:29 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 22, 2008


Kako ste mi nadam se svi živi i zdravi!



Evo da vam malo osvježim stranicu nakon nekog vremena.
Imam puno posla pa kad dodjem sa terena da vam budem iskren nestignem ni misliti na blog.
Znam, jasno mi je da to baš i nije u redu, ali vidim da vi skoro sve znate, pa ću vam u ovom blogu dati samo nekoliko savjeta kako još brže uživati u svom AMC-u.

      Savjet br.1-smrznuto meso možete odmrznuti pod novim SQ poklopcem za 5 minuta kuhanje na soft.
      Savjet br.2-povrće uvijek kuhajte na soft, jer je hrana ukusnija i još više vitamina ostaje u namirnicama
      Savjet br.3-možete u istu posudu staviti i meso i tijesto
      Savjet br.4-kada kuhate na soft to je cca 5 puta brže nego klasično pa si lako možete izmjeriti koliko dugo trebate kuhati npr.1min.=5min.--60min=30 min.
      Savjet br.5-kada kuhate na turbo to je cca 10 puta brže nego klasično 1min.=10min--6min.=60min.
      Savjet br.6-naučite se koristiti audiotermom jer je on velika pomoć u kuhinji
      Savjet br.7-ako se ne znate služiti svojim AMC-om maksimalno nazovite svoga savjetnika neka vam objasni kako možete uštediti maksimalno, a da pri tome BOLJE JEDETE I BOLJE ŽIVITE
      Savjet br.8-ako trebate honoraran posao da podebljate svoj kućni budžet ili bi promjenili radnu okolinu javite se 
      Savjet br.9-kada kuhate pod SQ dodajte sve začine koje volite prije zatvaranja pod SQ  jer će ih SQ izbalansirati i dobit ćete fantastičan okus hrane.
           Evo to bi bilo par savjeta, a sljedeći put ću vam malo pisati kako je biti savjetnik u AMC-u
                           
                                                         POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AMCKUHANJE @ 21:23 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 2, 2008

                    Evo jedan jednostavan recept koji je gotov za 5-7 min.

             Vi koji ste nedavno kupili svoj AMC znate da je to moguće jer ste to vjerojatno vidjeli 
na AMC-ovoj većeri kod svojih prijatelja koji su odlučili baš vas pozvati i omogućiti vam da i vi imate doma svoj AMC,a oni koji imaju AMC vec dugi niz godina ne znaju da to mogu ili su zaboravili da to njihova inteligentna kuhinja to može.
Za klasično pripremanje bolonjez špageta potrebno je imati 2 posude i cjediljku i oko 1 sat vremena da to provedete u praksu i pitanje je da li će to biti i fino,a mi koji imamoAMC sve to napravimo u 1 posudi za 5-7 minuta i  sigurni smo da će to biti za prste oblizati jer je to jednostavno tako kad se kuha pravilno u AMC-u.

SASTOJCI:
 -oko 30-40 dag mesa ovisno o količini osoba
 -sol i ostali začini po želji
 -špageti bolonjez
 -tomato umak
 -luk ili češnjak

Prvo u vašu 3 l posudu ulijte oko 1 dcl. vode i stavite luk ili češnjak da se malo provrije.
Dodajte meso i ustinite ga da se proširi po cijeloj posudi,posolite i dodajte tommato umak (ja stavim pola litre).Sve dobro promješajte te po želji dodajte začine,ali ne u prevelikim količinama jer će te to kasnije jako osjetiti.
Ja od začina stavljam origano,mediteranske začine,grill začin i mrvicu curry-a.
Dodajte oko 3-4 dcl. vode ovisno o želji za količinom umaka te špagete bolonjez pretrgajte na 2 ili 3 djela i posložite na kriš-kraš u posudu da vam se tijekom kuhanja ne zalijepe.
Špagete morate pritisnuti u umak da se namoče i da budu u umaku.
Zatvorite pod SQ poklopac i stavite audioterm namješten na 5 minuta u područje početka kuhanja turbo-ultrabrzo ili na 12 sati kako mi to znamo reći.
Kada se javi audioterm znači da je proces kuhanja započeo,eliminirajte zvuk na audiotermu i kada se na SQ u području turbo kuhanja pojavi zelena boja smanjite plin na minimum,a ako se temperatura nastavi dizati ugasite plin ili struju ovisno na čemu kuhate.
Nakon 5 minuta eliminirajte tlak u posudi promješajte i DOBAR TEK vam želim.
 
P.S. Ovaj recept je jako ukusan i jeko brz tako da ova priprema traje u minutama ili čak i u sekundama.
        Javite mi za što bi htjeli recepte i što vas muči kod kuhanja,imate li vi kakav recept koji ste izmislili i htjeli bi ga podjeliti sa nama ostalima,javljate mi da li vam je ukusno i da li imate kakve korekcije na moje recepte.IDEMO MALO KOMUNICIRATI I IZMJENITI ISKUSTVA.
                  
        TO BI BILO TO ZA VEĆERAS,ŽELIM VAM SVE NAJBOLJE U         
                      NOVOJ GODINI I DOBAR TEK!


AMCKUHANJE @ 23:18 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, prosinac 28, 2007

Stavljam vam recept od kojeg smo se moja ženica i ja jednostavno se prenajeli,oduševili se i u isti glas rekli "OVO MORA NA INTERNET" pa evo sa zadovoljstvom stavljam jedan lagani recept od kojeg ćete i vi jednostavno oblizivati prste ako volite svinjetinu.

 SASTOJCI:
 -4 veća svinjska šnicla ( ovisno o broju članova vaše obitelji )
 -pola kg. svježeg kravljeg sira
 -origano
 -mediteranski začin
 -vegeta
 -sol
 -kiselo vrhnje

Prvo što morate napraviti je smjesa kojom ćete puniti svinjske šnicle.
Zajedno izmješajte svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, žličicu vegete, malo origana i mediteranskog začina .Pustite smjesu da odstoji dok vi istučete i posolite svinjske šnicle.
Nakon što ste istukli šnicle obilno ih napunite smjesom, prelomite i zatvorite sa čačkalicama da vam se ne rastvore i da vam smjesa ne pobjegne van iz šnicla.
Zagrijte 3,5 l tavu za pečenje do prve crvene crte (90 stupnjeva).
Na zagrijanu tavu bez ulja posložite šnicle,maknite poklopac,zapecite sa jedne strane da porumeni te okrenite i ponovite postupak sa drugom stranom.
Vratite poklopac i nastavite peci meso u svom soku još 10 min.
Za prilog je dobar pomfri ili pire krumpir te zelena salata(mi smo papali zelenu salatu i pire krumpir)
Kako mi pripremamo pire mogli ste vidjeti u prijašnjim receptima.
Nakon toga poslužite sokić i dobar tek.

P.S. Nama je bilo jako ukusno,a brzo je gotovo.
        Nadam se da ćete uživati kao što smo i mi.
       KOMENTIRAJTE I SLOBODNO DAJTE SVOJE PRIJEDLOGE I UPITE,NA SVE ĆU VAM RADO 
       ODGOVORITI,TO I MENI DAJE POTICAJ DA VAM ČEŠĆE DAJEM RECEPTE.
       JOŠ JEDNOM   DOBAR TEK  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


AMCKUHANJE @ 22:32 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 25, 2007
Evo malo sam kratak s vremenom pa malo rjeđe pišem recepte, nadam se da se ne ljutite, ali zato za vas imam jedan specijalan recept od kojeg ćete prste oblizivati.

MEKSIČKE TORTILJE PUNJeNE PILETINOM

-Za tortilje je potrebno umiješati pola kile glatkog brašna, 2 dcl. tople vode, oko 1 dcl.u lja,pola žličice soli i sve dobro umijesite da se tijesto ne lijepi za posudu. Ako se tijesto lijepi za posudu dodajte još malo brašna. Ostaviti smjesu oko 1 sat da stoji. U međuvremenu piletinu izrežite na male kockice i popržite ju u 3,5 l posudi AMC-a na 1 žličici ulja da porumeni.
-U kombi zdjeli izmiješati svježi sir, kiselo vrhnje, žličicu ljute paprike, žličicu vegete, malo curry-a, žličicu soli, sve dobro promješajte i na kraju dodajte proprženu piletinu i još jednom dobro izmješajte, te ostavite da stoji dok vi radite tortilje.
Kad je tijesto odstajalo 1 sat oblikujte male kuglice, ovisno o tavi na kojoj ćete ih peći, približno iste veličine, te ih sa valjkom za tijesto rezvucite na što tanje.
Zagrijte vašu tavu za palačinke, bez ulja obavezno, jer ako stavite ulje nećete dobiti tortilje.
Razvučeno tijesto pecite na tavi dok ne vidite da je gotovo, zato jer su gotove za nekoliko sekundi sa jedne i druge strane. Nakon što ste ispekli tortilje napunite ih smjesom  koju ste u medjuvremenu napravili i zarolajte.
Tako zarolane tortilje posložite u AMC-ovu lasagnieru srednje veličine, naribajte sir gaudu po vrhu i sve zalijte sa 1 l vrhnja za kuhanje, te sve zajedno stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata.

P.S.Priprema traje malo duže pa to napravite preko vikenda ako nemate vremena preko tjedna.
JAKO je ukusno DOBAR TEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sretan vam Božić!
AMCKUHANJE @ 11:00 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, studeni 30, 2007
Pozdrav svima!
Danas jedan recept za koji priprema traje duže nego samo kuhanje.
Čufte i pire mnoge domaćice znaju skuhati, ali dragi moji mnoge domaćice i ne znaju.
Svako ih priprema na svoj način i svako dodaje nešto posebno pa evo i moj recept za pire je svima ukusan koji su ga jeli pa ko voli nek izvoli.
SASTOJCI:
ČUFTE:
 -mješano mljeveno meso 500g
 -mala šalica riže
 -jaje
 -vegeta 
 -sol
 -crvena paprika
 -češnjak
 -mediteranski začin
 -origano
 -tomato umak
PIRE KRUMPIR:
-krumpir
 -vrhnje za kuhanje, margarin, kiselo vrhnje, mlijeko

Prvo prodinstajte malu šalicu riže na 1dcl vode bez dodavanja ikakvih sastojaka.
Prodinstanu rižu pomiješati sa mljevenim mesom i dodati vegete, soli, crvene paprike, nasjeckanog češnjaka i jedno jaje te sve dobro promiješati dok nebude kompaktna smjesa te ostaviti 15 minuta da se poveže smjesa.
Za to vrijeme ogulite krumpir te ga narežite na sitne komadiće i stavite kuhati pod SQ poklopac na pari na 5 minuta.
Kad se smjesa za čufte poveže oblikujte kuglice.
3 litrenu posudu stavite na najjači izvor energije te dodajte 1,5 dcl vode, mediteranski začin, origano, još malo soli i vegete.
Ostavite vodu 1 min da se zagrije i dodajte 1 tomato umak od 500 mililitara te malo promiješajte i posložite čufte unutra i po potrebi dodajte malo brašna da se zgusne i vode onoliko koliko želite,ali ne previše da ne razrijedite smjesu.
Zatvorite pod SQ poklopac na 10 minuta i to je to što se tiče čufti.
Kad se krumpir skuha na pari zdrobite ga dodajte soli, pola žlice margarina, 250 mililitara vrhnja za kuhanje i mlijeka po želji ovisno koliko želite da vam pire bude mekan i na kraju kad je sve gotovo u krumpir dodajte 1 žlicu kiselog vrhnja te poslužite sve zajedno svojoj obitelji na stol i dobar tek Vam želi vaš oduševljeni AMC-ovac.

MOLIM KOMENTAR KAD BUDETE KUHALI !!

Najveća razlika je složit ćete se samnom u vremenu kuhanja.
Vi koji se još premišljate da li se isplati investicija prvo probajte pa komentirajte, naravno da ćete skuhati na puno više komada, jer kad već kuhate nešto 2 ili 3 sata neka bar traje 2 ili 3 dana, dok mi AMC-ovci to možemo kuhati 3 dana i opet smo brži, a svaki dan ćemo jesti svježe i zdravije.
Nemoramo više jesti čufte, sarmu, grah ili bilo što nekoliko dana nego si pripremimo onoliko koliko nam treba, a sutra klopamo nešto drugo.
Mi smo skuhali klopu za 15-20 min, a vi za 2-3 sata i dok ste vi u kuhinji mi imamo mogućnost to vrijeme provesti pred televizijom, s obitelji, prijateljima ili u šetnji.
JOŠ JEDNOM DOBAR TEK !

POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
AMCKUHANJE @ 12:38 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 29, 2007
Ovih dana sam imao puno posla pa nisam imao previše vremena pisati vam recepte i gledati komentare.
Vidim da vas zanima AMC i da uživate u ovoj stranici ,a što se tiće gumice za SQ stvarno je možete nabaviti od bilo kojeg savjetnika za AMC.
Recepte ću nastaviti i dalje stavljati bez obzira na legino upozorenje na čemu se i zahvaljujem,ali recepti ne vrijeđaju nikoga i ne krše nikakvo pravilo u AMC-u.
Ova stranica služi svrsi jer velika većina ljudi koja ima AMC ne zna koristiti maximum onoga što AMC pruža i samim time ne mogu uživati u svim prednostima i na kraju krajeva bolje jesti i bolje živjeti s AMC-om što je cilj nama savjetnicima s toga LEGA radi svoj posao bolje pa će i manje ljudi trebati ovu stranicu.
Općenito sve što trebate i što će te trebati za svoj AMC možete nabaviti   JEDINO  preko savjetnika  AMC-a u vašem gradu.
Ako ne znate ime vašeg savjetnika ili ste ga zaboravili probajte preko informacija doći do naše direkcije koja će vas s veseljem uputiti na nekog od savjetnika opet ovisno o gradu gdje živite.
Inaće moj savjet vam je da budete u stalnom kontaktu sa svojim savjetnikom i da barem jednom u dvije godine organizirate AMC većeru u svome domu. ZAŠTO!!!!!!!!!! Pitate se??
Vama će dobro doći da se podsjetite na neke stvari koje ste vjerojatno zaboravili ili da vidite novitete ili jednostavno da pomognete svima nama savjetnicima da preko vas širimo ideju BOLJE JESTI BOLJE ŽIVJETI, jer danas je AMC potreba ,a ne luksuz jer ljudi sve više traže nešto za svoje zdravlje ,a imaju sve manje vremena.

DA VI NISTE BILI POZVANI NA VEĆERU JEDNOM KOD NEKE OBITELJI NITI VI DANAS NEBI IMALI SVOJ AMC.NEMOJTE TO ZABORAVITI I NEMOJTE TO USKRATITI DRUGIMA NEGO ŠIRITE IDEJU I POMOZITE LJUDIMA OKO SEBE.


 To bi bilo to za ove kasne sate u kojima vam pišem.
 POZDRAV SVIMA ,A POSEBNO NAŠEM SINU RAVNICE
AMCKUHANJE @ 00:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, studeni 20, 2007
Ovo je jedan brzi recept  i nadam se većini vas jako ukusan.

SASTOJCI:
 -1 kg krumpira cca
 -1 luk
 -4 kobasice ili hrenovke
 -1 žlica slatke ili ljute paprike
 -malo octa,soli i papra
 -750 ml vrhnja za kuhanje
 -tomato umak

Kobase ili hrenovke narežite na kolute veličine zalogaja.
Očistite luk i narežite ga što sitnije.
Ogulite krumpir i narežite na komadiće također veličine zalogaja.
Zagrijte AMC-ovu tavu 3,5l za pečenje do prve crvene crte te popržite luk i kobase da porumene,dodajte krumpir malo octa i sve začine koje želite te posolite i sve jako dobro promješajte.
Sve to morate kuhati oko 30-35 minuta na najmanjem izvoru energije.
Ugasite vatru te dodajte vrhnje za kuhanje i tommato umaka po želji.


NADAM SE DA ĆE VAM BITI UKUSNO KAO I MENI I MOJOJ OBITELJI !!!!!!!!!
DOBAR TEK I JAVITE MI DA LI VAM JE BILO FINO.
AMCKUHANJE @ 20:01 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, studeni 13, 2007
Dobio sam jedan komentar koji me je podsjetio da Vam nisam objasnio što je to atmosfera pa ću Vam u daljnjem tekstu pokušati dočarati mogućnosti atmosfere.

ATMOSFERA je najmanja i najštedljivija pećnica i kuhalo na svijetu.
Ona je ekonomična uvijek čista i praktična,a ujedno i prenosiva.
Na sebi sadrži grijače promjera 20 i 24 cm, a ima i mogućnost kuhanja i u ovalima.
Podešavanje pravilne temperature je digitalno.
Na grijačima je saklo-keramička ploča.
Ispod posude služi za kuhanje, pečenje, pohanje, a na posudi služi za pečenje u rolu kao u klasičnoj pečnici.
Ako želite skuhati nešto toplo u vrtu, na balkonu ili na stolu u dnevnom boravku nema problema samo am treba struja.
Da bi nešto ispekli u pećnici nju je potrebno zagrijavati 15-20 min i za to vrijeme ona vam troši energiju dok pod atmosferom nema zagrijavanja nego se automatski započinje proces pečenja.
Klasična pećnica prvo zagrije 80 l zraka da bi nešto ispekla i svaki puta kad otvorite vrata pećnice taj zrak izlazi van i proces započinje ponovo dok atmosfera zagrijava samo 1 ili 2 litre zraka i samim time je puno brža i efikasnija i štedi novac,energiju i vrijeme.
Ona se može kupiti u kompletu ili pojedinačno.

To bi bilo to. Nadam se da sam Vam uspio dočarati malo ATMOSFERU.


AMCKUHANJE @ 19:38 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 12, 2007
Danas jedan riblji recept uz koji ćete oblizivati prste,naravno ako volite ribu.

SASTOJCI:
 -Riblji file narezan na sitne komadiće
 -Limunov sok
 -2-3 luka
 -3 paprike po mogućnosti  1 zelena, 2 žute
 -1 tomato umak
 -2 žlice vrhnja
 -1 žličica peršina
Riblje filee operite i posušite kuhinjskim papirom, te ih narežite na sitne komadiće. Poprskajte limunovim sokom i malo posolite, ostavite sa strane da se malo upiju sokovi. Za to vrijeme izrežite luk na što sitnije, te paprike izrežite na polovice i izrežite sjemenke i petlju, zatim ih razrežite na tanke pruge. Zagrijte AMC-ovu posudu do prve crvene crte i u njoj popržite luk na prstu vode dok luk ne požuti. Nakon toga dodajte papriku i uz miješanje pirjajte nekoliko minuta. Nakon što ste ispirjali papriku i  luk dodajte riblje filee izrezane na sitne komadiće. Poklopite s običnim poklopcem, smanjite izvor energije na najmanje i pirjajte 15 minuta. Za to vrijeme izmiješajte vrhnje s tomato umakom, te nakon 15 minuta prelijte riblji gulaš i dobro promiješajte. Prije posluživanja pospite sve s peršinom (po želji može i ne mora). 

U 3l posudi AMC-a pod SQ na pari skuhajte krumpir za 5 minuta, posolite i sve zajedno poslužite.
Po želji dodajte još neke začine (ne možete pogrijšiti).

Pozdrav i dobar tek!



AMCKUHANJE @ 16:58 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Arhiva
« » ruj 2016
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Brojač posjeta
17416
Index.hr
Nema zapisa.